torsdag 2 juli 2009

Körsbärstider

Vem behöver charterresor nu när Sverige är så ljuvligt? Hade jag haft semester så skulle det bli en resa i Sverige. En loppisrunda utan dess like..

Körsbären fick jag plocka hos Lovisa på landet. När jag var där så tipsade en kund om Dansukkers syltsocker så jag blev sugen på att göra sylt. Förutom socker innehåller det pektin från citrusfrukter, citronsyra och natriumbensoat. Det enda man tillsätter är bären och ev lite vatten. Det går att använda både färska och frysta bär. Bilden har jag "lånat" från Dansukker och receptet kommer också därifrån. Vet inte om jag får lov att göra så här men lite gratis reklam tackar dom väl inte nej till? Det finns fler "söta" recept att hämta där så ta en titt om du känner för det.

Sylt/marmelad på valfri frukt eller bär

ca 1 1/2 l
Ingredienser
1 kg (2 liter) bär eller frukt
1 kg Dansukker Syltsocker

För lättsockrad variant (lösare sylt/marmelad)
2 kg (4 liter) bär eller frukt
1 kg Dansukker Syltsocker


Skölj och ansa frukt och/eller bär. Stora bär och frukter mixas eller skäres i bitar innan de blandas med Syltsockret i en gryta. Koka upp och låt koka i 2-5 minuter beroende på hur fast frukten/bären är.

Ta grytan från värmen och skumma väl. Låt stå i 15 minuter, rör om ett par gånger under tiden.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.


18 kommentarer:

  1. Delikat billede du har taget af kirsebærrene! -dem skulle man smage.

    Jeg tænker - som du - også på, hvordan det EGENTLIG fungerer, det med at låne billeder fra andre. Der er jo noget, der hedder ophavsret, men i DanSukkers og i de fleste andre tilfælde må de vel være glade for lidt reklame, skulle jeg mene.
    Og så længe man ikke siger noget grimt......
    det gør du jo ikke.

    Kram ::Helle::

    SvaraRadera
  2. Låter gott,det kanske man ska prova. Kram på dig! Ulrika

    SvaraRadera
  3. Det sockret är jättebra. Har gjort rabarbermarmelad, och det var busenkelt. Ser gott ut med körsbär, våra är inte mogna än. De brukar mogna när inte vi är hemma.
    Ha det gott och kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Låter smaskens! Älskar körsbär...har flera träd utanför!
    Ska nog prova att göra lite sylt när bären blir klara!

    Kram till dig gumman!

    Pst, har utlottning hos mig om du vill kolla!

    SvaraRadera
  5. Vad härligt det såg ut, ett helt fat!!!!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  6. Kul att du vill vara med! Lycka till!

    Kram Anki

    SvaraRadera
  7. Det ser så gott ut, jag ska nog ta och plantera ett körsbärsträd.
    Ha det gott
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  8. Jag har just tänkt på att börja min marmelad och sylt säsong.Du är en tankeläsare.Det ser verkligen smaskigt ut!
    kram/
    Magdalena

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Ny här på din blogg, så jag tänkte att jag gör ett litet fotspår här =).
    Tänkte också fråga om det är du som gör monogrammen på handukarna i tävlingen? Vad har du isåfall för symaskin.

    Ha en fantastisk helg.
    /Tezz

    SvaraRadera
  10. Härlig körsbärsbild!!!ja nu finns såå mycket bär att skörda!
    Tackar för receptet!!!

    TREVLIG SOMMARHELG!
    ♥Kramar Millan♥

    SvaraRadera
  11. JAg ahr testat detta syltsocker och det funkar jättebra och blir jättegott.
    Vad det ser gott ut med körsbär....nu blir jag sugen =)

    Har du mycket mygg ? Vi har invasion i Uppland tydligen, kan inte vara ute så mycket =(

    kramar @nette

    SvaraRadera
  12. ÅÅh, vilken härlig körsbärsbild, man blir bara så sugen att ta ett.
    Tack för receptet.
    Ha en skön helg.
    Kramiz Britt

    SvaraRadera
  13. Tack för tipset. Kan ej franska själv, men det var ett bra förslag.
    Kramiz

    SvaraRadera
  14. kan bara hålla med.. S¨verige på sommaren är oslagbart

    Och så sugen jag blev på dina bär nu... mums så frestande

    kram kram ♥
    A-C

    SvaraRadera
  15. Tack för tipset om sockret, Åsa! Det måste jag också prova någon gång.

    Tack också för min fina vinst som jag fick hem idag. Blev så glad! Handduken är verkligen jättefin!
    Tusentack! Koll gärna på min blogg.
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  16. Låter smaskens! Hoppas det blir några körsbär på vårt träd i år, det är ännu litet. Ha en trevlig helg! Jag lägger till dig i blogglistan.
    Kram Anki

    SvaraRadera
  17. Hej, tittar in här igen. =)
    En Janome 11000, googlade upp den, vilken royce rolls. En sån måste kosta många tio tusen lappar eller?
    Jag har också en broderimaskin, men inget jämnfört med den du har.


    Todelooo.
    Kram Tezz

    SvaraRadera
  18. Hej!
    Vilket bra tips om sockret! Jag brukar också göra enkelt för mig, så det passar mig!
    Körsbär är gott, men jag har aldrig lyckats få så mycket att det räcker till sylt. Fåglarna är ju så snabba att ta för sig. Så nu har vi inte planterat körsbärsträd, men plommon, äpplen och päron. Men vi får ju vänta några år på skörd!
    Hulda

    SvaraRadera