torsdag 30 juli 2009

Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete....


...ett ordspåk som de flesta väl har hört. Hos oss stämmer det precis! Jag är pedant i perioder,dvs en dag efter avslutad städning. Den dagen är ett rent helvete för Lars kan jag tänka. Smulor på bordet får han för, fläckar på golvet beror på att han har gått in med skor osv. Jag riktigt känner hur hornen växer ut i pannan på mig. Då är det bättre med lite skit i hörnen!

Lars är mer jämn. Han har aldrig pedantdagar utan han är normalslarvig. Det är liksom som om han inte ser...En morgon när jag kom hem efter en runda med Hilma så satt det några slipsnissar vid vårt bord. Vi har ju firman hemma så då får vi också ha konferensrummet hemma. Det första jag såg och det första dom såg när dom kom in genom dörren var våra obäddade sängar. Hade jag varit hemma så hade jag stängt dörren in till sovrummet. Om man inte ser och diskret kan stänga dörren om obäddade sängar. hur ska man då kunna se några smulor på bordet?

Så är jag lite ögontjänare, det erkänner jag. Om någon aviserar sin ankomst så far jag som en tätting och städar. Av någon anledning så går det jättelätt då.

Många som kommer hem till oss säger något i stil med. "Nej så vitt skulle inte jag kunna ha det. Jag hade alltid fått städa". Faktum är att det är lättare att hålla rent med vitt. Man ser ju smutsen direkt och slipper gno på ingrodda fläckar med en halv flaska Mr Muscle.... Tro inte att smutsen inte fastnar på mörk inredning. Den sitter där! Fast osynligare.Vad jag egentligen tänkte skriva om och visa är min fina pojke med fågelbadet. Jag hittade honom i garaget bland alla andra saker som ännu inte fått plats i nya huset. Visserligen var det tre år sedan vi flyttade in men garaget gömmer fortfarande mycket ouppackat. Nåväl, här har ni honom!

I morgon är det dags för den andra dragningen i min tävling. Alla ni som en gång har anmält er har en lott! Jag drar vinnaren med hjälp av slumpgenerator. Lycka till!

10 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig, här städas också i hundra knyck ibland, eller typ korsdrag. Det är olika, men män är nog lika fniss... Det var ett jättefint fågelbad med pojken. Tur att du hittade det. Ha det gott och kram
  AnnaMaria
  Ps, du är välkommen....hihi

  SvaraRadera
 2. låter som du har en sund inställning till städning och ja g måste hålla med.ang mörka möbler.. vi har mörk skinnsoffa och tunga mörka möbler... och ALLT skit syns...så söt janär din lilla pojk...han hade lätt fått bo här...
  då får man hoppas jag man har lite lycka med sig. i dag då...
  jag åker bort i morgon lördag... så hörs vi igen om 1 vecka.... hoppas solen hittar er.. mig hittar de det lovar jag... stor kram n

  SvaraRadera
 3. Ja du är allt rolig du. :)Det där stämmer väldigt bra det,ögontjänare vad det ja.;)Vilken underbar liten kille du hade,jättesöt.Ha en skön helg.Kramar ulrika (www.picnik.com)

  SvaraRadera
 4. Åååå...de där stämmer PRECIS på mej....=))
  Jag har ett ganska starkt kontrollbehov, så jag vill helst att ALLT ska va PERFEKT när någon kommer.
  Är heeelt knäpp, jag VEET!
  Gillar inte ens att det är stökigt eller obäddade sängar eller disk, när BARNENS KOMPISAR är här...DÅ E DE ILLA...hiihi.
  Meeeen...jag är medveten om det, o jobbar med det...
  Försöker låta bli att "se".
  Om nån ringer o säger att vi kommer om en timme, far jag fram i 220 o sliter i allt på samma gång...hihi.
  DÄREMOT bryr jag mig inte SÅ mycke när det väl e gjort...
  Tja...knäppisar e vi ALLIHOPA...hihi.
  Ha en fin dag...
  Kraamizar Git

  SvaraRadera
 5. Hehe, ja ibland far man runt med turbo hastighet och städar:-)
  Jisses, vilket fint fågelbad med den lilla pojken.
  Ha, en fin dag.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag måste ändra lite på din skrift här.. I mitt tycke så är det jobbigare att hålla rent mörka ytor, eller iaf så syns det mer på mörkt.. Vi har mörka möbler i sovrummet och där får jag damma jämt.. Det är ju lika dammigt på mitt vita men det syns ju inte lika snabbt..
  Jag är ingen pedant alls mer än vad det gäller just våra sängar, de skall vara bäddade och det skall hänga exakt lika mycket överkast på båda sidor och det skall vara rakt vilket inte sambon ser när han bäddar så jag får göra om det var gång.. Stackarn.. Ha ha..

  Ha nu en bra dag..

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 7. Håller helt med dig , jag har nog ungefär samma inställning , till städning . Vad fin din lille staty var , den kan du inte gömma i garaget !! Kramar Susanne / den gamla skolan

  SvaraRadera
 8. Jag känner igen det, kommer det folk så åker vippan fram och man torkar och donar, fast man kanske inte har det så ostädat egentligen. Ibland när man är hos barnen så blir det att jag även där går och plockar bland blommor utan att tänka ¨på det, de är vana så de säger ingenting, tycker det bara är bra.
  Jättefin pojke med fågelbad, vilka fynd du gör hemma.
  Ha en trevlig helg
  Kram Britt

  SvaraRadera
 9. Hej
  Är det de vita överkastet på soffan som du funderar över,det köpte jag på gårdsbutiken Tant Elwira för ett tag sen,det är ett överkast till dubbelsäng,som är qviltat och sytt i rutor liksom.
  kram
  ninni

  SvaraRadera
 10. Hahaha! Mer jämn... den var rolig. Det är precis vad Uffe är också. Jämn...
  Jag instämmer i allt du säger om vitt. Du har så rätt, så rätt. Det braiga med vitt är att man ser smutsen och kan ta bort den. Vitt ska vara vitt.;)

  Kramis Lisa

  SvaraRadera