fredag 6 november 2009

Ikea och madonna

Den här fina madonnan har jag köpt av Anna-Lena med bloggen Mormors gömma. Den är otroligt vacker och pryder nu vår vita äppleskänk. Hon gjuter dom själv och det tycker jag är extra roligt. Den läckra skärmen bakom är också ny. Den har jag köpt hos Lovisa på Landet. Det kommer säkert en bild i helfigur så småningom.

Så har vi varit på nya Ikea i Malmö. Jag blev inte imponerad! Möjligtvis av parkeringshuset under Ikea. Det regnade när vi kom...Antagligen har jag växt ifrån Ikea. Jag blir inte hänförd över små Lackbord för 49 kr längre. Det är inte så att jag har mer pengar men mer smak kanske...Eller i alla fall en annan smak. Ikea har inte mycket som passar i den stilen vi har i vårt hem. Fast, vi har Ikeas fåtölj Ektorp och jag köpte ett vitt överdrag. Det blev fint. Ett gäng ljus blev det också så klart.
Nu måste jag ta mig tillbaka till dagens sysslor. Jobba, städa, fixa och dona...

Ha en bra helg!

Åsa

27 kommentarer:

  1. Mmm har nog lite samma känsla som dig när jag kommer till Ikea, ljus och sånt blir ju alltid med hem men jag saknar ofta nåt när jag är på Ikea....
    Ha en fin helg!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  2. Hej. En sån madonna har precis flyttat in här också. Hon är jättefin, och extra plus för att Anna-Lena gjutit den. Din skärm ser väldigt fin ut också, den måste du visa mer av. Något som är bra med Ikea är att man kan slinka in och äta, jättebilligt och riktigt gott. Sen får man ju motion, om man inte hittar genvägarna! Håller helt med om många av möblerna. Då är det roligare och mycket finare och köpa begagnat och måla.
    Ha en bra helg
    Goa kramen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Ljuvlig madonna!!
    Känner som du för Ikea, det blir mest ljus jag köper. Billiga, mer personliga möbler hittar man ju lätt på Blocket, auktion eller loppisar.
    Trevlig helg! Kram Cilla

    SvaraRadera
  4. Hej! Lämnar en liten kommentar, så Du ser att jag kikat in på Din fina blogg!! Madonnan Du visar är jättefin. Vilken ide att gjuta själv... kan inte vara lätt!
    Hälsar Malin

    SvaraRadera
  5. Vilken fin Madonna du har köpt.Håller med Lena när jag är på Ikea så saknar jag någonting på Ikea.Ljus blir det ju alltid.Ha en mysig fredag kramizar ~~~~~RITA~~~~~.

    SvaraRadera
  6. Jag har också tänkt köpa en madonna av Ann-Lena, den är så fin. Maken är mindre förtjust i madonnor så jag vet inte vad han säger om det.
    Jag håller med dig om att IKEA inte har så mycket man vill ha längre, fast Ektorp har vi också.
    Ha en riktigt härlig helg!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  7. Jag kan hålla med dig där lite,ibland blir man nästan besviken när man har varit där,man hittar ingenting. Fasst ljus och servetter är ju alltid bra att ha. Ha nu en riktigt härlig helg. Kram Ulrika

    SvaraRadera
  8. Nä IKEA är svårt...men ljus, servetter och sånt brukar alltid gå hem. Annars blir jag lika besviken varje gång:)
    Kram Helena

    SvaraRadera
  9. Hei,Åsa.For en vakker madonna.Nei,man er ikke alltid like begeistret for alt fra IKEA,men mye fint har de også.Klem

    SvaraRadera
  10. Vilken fin madonna..

    Jag är ett IKEA fan... Kanske inte jättemycket av möblerna men en del har de som skulle passa mig och vårt hem.. Men annars gillar jag ju alla småting man kan hitta, tyger och köksatiraljer.. Men alla är vi olika, som tur är :-)

    Ha en bra lördag..

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  11. Hej!

    Vad glad jag blir över att du är nöjd med din madonna och tack för den lilla reklamen. Rodnar lite när jag läser en del av kommentarerna ovan. Bilden var väldigt vacker och så var även skärmen eller frisen med. Måste besöka Lovisa på landet. Ja, man hittar inte lika mycket på Ikea längre men en och annan gobit i bland. Jag är själv sugen på en Ektorp schäslong, tycker att den modellen passar fint i det lantliga hemmet.

    Önskar dig en härlig söndag!

    Kramar Anna-Lena

    SvaraRadera
  12. Hei Åas
    Takk for hyggelig kommentar...nydelig madonna du har fått. Jeg skal også besøke den bloggen.
    God uke til deg.
    Klem...Ellen

    SvaraRadera
  13. de ligger en lott med ditt namn i burken...
    kram

    SvaraRadera
  14. Lige præcis Ektorp stolen, sammen med flere andre ting (bl.a. opbevaring) er et gode ved Ikea.... og deres cafeteria-mad! Enig.

    Godt at checke det ud alligevel engang imellem, om ikke for andet så for at købe lys!

    Kram Helle

    SvaraRadera
  15. Jag känner lika för Ikea. Trivs inte så bra där längre. Det är sällan man hittar något nuförtiden.

    Nästa år kanske det blir bättre.;-) Kram Stina

    SvaraRadera
  16. Hej! Fin madonna, Anna-Lena är verkligen duktig på sin madonnagjutning. Ha en fortsatt skön kväll! Helena

    SvaraRadera
  17. Vilken enormt vacker madonna!
    Ha en fin måndag.

    kramis Lisa

    SvaraRadera
  18. Vilken fin Madonna... ja Ikea är ju speciellt...visst kan man hitta en del fårskinn,spetsgardiner ochljus och åter ljus, en del härliga glas Pokal på fot älskar jag men den skall de nog sluta med... men visst finns det mycket som man inte känner för.. men jo jag tycker det är lite trevligt ändå... så ibland blir det en tur...
    Ha det gott vännen.... Kram Maud

    SvaraRadera
  19. Hejsan Åsa,
    Ville bara säga vilken enormt fin blogg du har. En riktigt mysig stund så här på morgonen med en kopp kaffe har jag haft. Tack!

    kram på dig
    Malin :)

    SvaraRadera
  20. hej Åsa
    nåt har blivit fel i min uppdatering när ni skall se när jag har uppdaterat min blogg.. vet du vart man gör denna inställning.. jag har tappat bort de.. kommer bara i håg att man kunde välja med elelr utan bild men inte vart jag gjorde de.. hoppas du kan komma i håg.. kram i höst rusket...

    SvaraRadera
  21. Hej Åsa,
    Ville lige forbi dig og ønske dig en rigtig fin uge...
    Kram, Birgitte
    P.s. Kigger gerne forbi Ikea . ;o)

    SvaraRadera
  22. Men oj så fin madonna, vad duuktig hon är!! Passar säkert alldeles perfekt hos er!:-) Ha en bra start på veckan, kram Sofia

    SvaraRadera
  23. Vilken underbart vacker madonna! Tänk att hon gjuter dom själv, så duktig hon är! Jag får nog titta in till henne jag med.
    Stora kramen Anki

    SvaraRadera
  24. Här är en till som inte är IKEA vän..rar det är hon din nya madonna, ha en bra tisdag, KRAM

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    SvaraRadera
  25. Heij Åsa.. joo, de var en fin blandning.. golden å kungspudel är en blandning jag gärna skulle ha igen, OM jag skulle ha en blandras.
    Vet ingen som har den blandningen här i sverige, bara i Canada.. där jag fann den bilden.. men min Shang såg ganska precis ut sådär..gullkillen min.

    Hoppas allt är bra me dej.. här har vi inte tagit sprutan, inte än iaf.. ska väl ta å göra det snart. Ha de bra..kram på dej. Helén.

    SvaraRadera
  26. Den var fin! Madonnan!

    Nja, Ikea och jag är väl inte heller dom bästa vänner nu för tiden.
    Känns inte som att guldkornen finns där=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera