onsdag 25 november 2009

Snart är det 1:a advent!

Om ett par dagar är det 1:a advent och det är dags att bära ner adventskartongen från vinden. Jag tror åtminstone att jag sorterade ner adventstillbehören i en låda för sig eller minns jag fel? Antagligen ligger allt i en enda salig röra invirat i julgransbelysningen.

Innan adventsstjärnorna och stakarna ställs på plats ska fönstren putsas. Det är väl den enda julstädning som är helig för mig. Okej, okej, jag fuskar väl ibland men visst är det mysigt när ljusen blänker i de nyputsade fönstren?

Hur som helst så ska det bli så mysigt att julpynta. Vår jul är alltid vit, med eller utan snö. Vita adventsstjärnor och adventsstakar, vitt pynt i julgranen osv...

Ånej, jag fnyser inte åt de "oinvigda", de som har röda tomtar och röda stjärnor. Det är fint det med. Däremot får jag själv en del kommentarer om det vita. Inga direkta fnysningar utan något i stil med: "Hm, bara vitt i granen? Okeeej." Eller: "Hm,fint!???

Dags för mig att krypa ner i bingen. Hilma hund har redan gått och lagt sig nedanför min säng. Hon är nästan alltid i säng före mig...


Godnatt!

17 kommentarer:

 1. gomorron!Jag ska oxå putsa mitt köksfönster stryka julgardiner och sätta upp.Sedn ska jag pynta och fixa . Det är ju så mysigt att pyssla och greja.ha en skön torsdag kramizar Rita

  SvaraRadera
 2. Japp.., du har så rätt så!
  Är det något som känns riktigt bra inför adventspyntningen så är det om man hunnit med att putsa alla fönster och det "glimmar" så vacker med alla ljusen!
  Här vräker regnet ner VARJE DAG så jag har bannimej inte haft lusten att ta mig ut för att putsa men jag får väl ge mig..., på med regnstället och ut!

  Hoppas du får en fortsatt skön vecka....
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 3. Putsa fönster vill jag med göra innan stakar och stjärnor skall upp..
  Vitt är snyggt.. Jag hade silver i granen ett år men då protesterade sonen högljutt så nu får det bli rött.. Till barnen flyttat iaf ;-)

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 4. Hej
  Nej det är inte slut,gå in på home sen sovrum därefter plädar och på sidan två där finns den.
  kramis
  ninin

  SvaraRadera
 5. Här är också mycket vitt, utom i köket. Där har vi röd-vit rutiga gardiner. Dom ska upp imorgon, och där måste jag putsa fönster också. Annars kan jag fuska lite..
  Ha en bra adventshelg
  Goa kramen
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Ja, men vitt är väldigt ljuvligt som julfärg också.Jag brukar köra med vitt i vardagsrummet som har mycket mossgrönt och lime, men däremot rött i köket till den blå-vita inredningen där.Ja du, min adventslåda hittar jag inte. Antagligen har jag packat ner det i en kartong när vi flyttade istället för i de pappåsar de legat i alla år, fniss.Imorgon blir det till att leta fram den och smycka.Lycka till du med och ha en riktigt skön och mysig 1:a advent!

  Ps. Jag är inte säker på om jag satt upp mig på dragningslistan-minnet sviktar, men jag har din logga till den liggandes i min bloggs sidebar hela tiden.Så för säkerhets skull anmäler jag mig igen.

  SvaraRadera
 7. hej åsa, känner igen mig, fniss, allat ligger huller om buller i jullådan, allatid så förundrars jag av mitt slarv...suck, ska ta tag i det där i morrn...ha det gott i advent vännen, varmkram lotten

  SvaraRadera
 8. Hmm...jag minns inte heller om jag la adventsgrejorna för sig eller inte :)..Det är tur att man fotar för bloggen så man minns vilka grejor man brukar ha framme! :)
  Trevlig adventshelg! Kram

  SvaraRadera
 9. Men vitt är jättefint! Fast hos mig så smyger det sig in först lite rött, sen mer och mer och mer och...;)

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 10. Åsa.., jag LOVAR att skänka dig en tanken om vi av någon anledning får för oss att göra av med pardörrarna.
  Vore kul om dom i så fall hamnade i mina "hemtrakter" Skåne....

  Ha en underbar fredag och ta väl hand om dig
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 11. Hej Åsa!
  Jag har det så bra att min man sköter uppgiften att ta bort julpyntet. Han är mycket mer ordningssam än jag är. Det är tyvärr ofta så att jag vill ta fram det och då måste jag vänta till han är på gång.
  Jag har också bara vitt i granen och i hela vardagsrummet men jag vill alltid ha en del rött i köket. Där vill jag ha det värme som den röda färgen ger. Jag tycker dock att vitt alltid är fint, särskilt tillsammans med silver och guld till jul.
  Ha en fin adventshelg!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 12. Vist er det mysigt, når fönstrarna er rene og fine, Åsa.... men det er jo også en masse ekstra-arbejde - oveni alt det andet, man skal i denne tid!!

  Pas på dig selv og stort kram fra Helle

  SvaraRadera
 13. Ville bara titta in och önska dig en skön helg, Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 14. Här har du en som både är röd och vit...) tack för din rara hälsning, hoppas ni har nu en skön adventslördagskväll, kramen

  SvaraRadera
 15. Hei Åsa
  Jeg er har heller ikke fått vasket vinduer og pyntet ennå...men det blir jul alikevel.
  Takk for hyggelig kommentar og velkommen til min adventskalenderblogg.
  Klem...Ellen

  SvaraRadera
 16. Tack, snälla du för grattiset:-)
  Kram

  SvaraRadera
 17. Visst är det jobbigt med julförberedelserna men ack så mysigt när det är klart.
  Birgitta

  SvaraRadera