söndag 6 september 2009

Röda stugor och loppisar i Småland


Jag har varit ute på loppisresa med syster Ylva. Vi lärde oss ett och annat, bland annat att det är en stor skillnad på augusti och september i Småland. Det är som om alla drar in sina kartongbitar med loppis exakt den 31 augusti. Ja vi var ju inte där då men vi fick det berättat.

Vi hittade många fina loppisar ändå men den stora upplevelsen var att få bo på Torne gård som ligger vid Huseby bruk där Florence Stephens huserade. Torne gård är en systergård till Huseby och den ärvdes av Florence syster Mary. Numera ägs gården av Edith Karlsson och Lars Bergström som har Bed & Breakfast här. Ett stillsamt lugn råder över gården och jag kan verkligen rekommendera ett besök här! Trevligt värdpar, jättefina rum och lika fin frukost. Vill man ha lite spänning så kanske, men bara kanske, Mary kan visa sig i ett av rummen...Någon ska ha sett henne. Värdfolket hade inte träffat på henne och det gjorde inte vi heller som tur var. Fast, det hade ju varit lite roligt nu i efterhand att kunna berätta om spöket vi såg... Bilderna är från Torne gård.

Tack för alla tips om loppisar i Småland. Vi hann tyvärr inte längre upp än Växjö. Tiden gick hiskeligt fort. Vi hade förberett oss väl tyckte vi men det blev ändå mycket bilkörning i skogarna. Det var ju trevligt det med. Hela Småland är som ett sagoland med små Rödluvan-stugor överallt. Kristina i Duvemåla fick också en snabbvisit.

Loppisfynd då? Ja ett och annat. Syrran hittade en jättefin stor pigtittare för 200 kr. Jag fyndade ett virkat sängöverkast, glasskål, jesusfigur med mera. Vi var bland annat på Hatteriets pinaler i Lessebo, Annas Kuriosa i Hamneda (jättestort loppis/antikaffär) och Antikhjulet i Gemla. På vägen hem hittade vi Antikt & Kuriosa i Gärds Köpinge. Det var stort det med.
Jag ska lägga in lite bilder senare.

Vi konstaterade att vi kan göra en sådan här runda en helg då det finns fler loppisar öppet. Det är inte så jättelångt från Lund. Det ska finnas ett stort loppis/antikställe i Moheda men dom har bara helgöppet så det lyckades vi missa...

Jag berättar mer en annan dag! Tiden rusar som sagt iväg med en fruktansvärd fart! Var är den på väg?

20 kommentarer:

  1. Jamen lite så är det med loppisarna här också. De dyker upp som tussilago i maj någon gång och sen försvinner de lika fort efter skolstarten. Låter som en supermysig tur i alla fall. Men ett spöke hade ni väl kunnat få se.

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  2. VÄLKOMMEN HEM.. IGEN...
    KRAM n

    SvaraRadera
  3. Tiden rusar iväg då man har skoj . Ni hade det säkert roligt på er resa .och fyndat har ni gjort .Kanske man får se en dag vad det blev för inköp

    Kram Ewa

    SvaraRadera
  4. Det virker som om I to har haft en kanon tur til Småland, med hyggelig Bed&Breakfast og mange loppiser. Skal blive roligt at se hvad du fandt?
    Har du set Wabi&Sabi tävlingen?

    Fortsat god søndag!, kram Helle

    SvaraRadera
  5. Åh vad mysigt ni verkar ha haft det trots att loppisarna börjat droppa av nu, synd egentligen för jag tror det är många som åker ut på helgerna ännu....
    ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  6. Det var en fin resa ni gjorde. Och där ni övernattade verkade det trevligt, även utan spöke. Ska bli kul och se vad du köpte sen.
    Goa kramen till dig
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. Ja visst är det fint här i Småland! Själv har jag befunnit mig i Västerås och Uppsala i helgen. Dock inget loppisfyndande fast jag sprang rakt igenom en jätte loppis i lördags.
    Kram! Märta

    SvaraRadera
  8. Men oj det verkar som ni har hittat en massa fina saker på er loppis runda.
    kram o ha en trevlig måndag
    ninni

    SvaraRadera
  9. Här är det en som alltid kämpar mot klockan...vilken härlig tur ni gjorde..:) och vi hade vår igår,,,visst är det underbart att bara kunna ge sig iväg på småvägarna..kram

    SvaraRadera
  10. Så mysigt ni har haft det!!!!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  11. Hej Åsa!
    Vad mysigt ni verkar ha haft det o tack för tipset om Torne Gård, det måste man ju prova nån gång!

    Den där loppisen/Antiken i Moheda är jag oxå nyfiken på.

    Ha en skön kväll,

    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  12. Hej Åsa!
    Vilka underbara hus du visar. Jag blir alldeles sjuk på att ha ett hus nere i dina hemtrakter.
    Torne gård verkar vara ett rikgt mysigt ställe.
    Ha en bra vecka!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  13. Vilken härlig liten tripp, håller med dig om att tiden rusar iväg:)
    kram Bibban

    SvaraRadera
  14. Halljsis!!!!
    Oo så mysigt ni haft det!
    Ha det gott!;)
    ~~Kramelikramis ♥ Millis~~

    SvaraRadera
  15. Vilken härlig liten resa ni gjort och vad mysigt att hitta så många loppisar på vägen. Det måste finnas extra många i dina kvarter eller runtomkring. Fyndat har ni gjort oxå, ja kan det bli bättre.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  16. Vilken härlig loppisresa ni gjort. Vilken tur att ni slapp se ett spöke vid eran övernattning. Själv skulle jag inte valt att sova där, för jag är mörkrädd och skulle ett spöke träda fram då vet jag inte om man fick en hjärtattack hua hua.
    Ha de gott
    Kramiz Britt

    SvaraRadera
  17. Vad roligt att åka bort och åka runt på olika loppisar! Här har vi kvar loppisarna till den 4 oktober, tur det! Jag kommer att sakna det och längta till våren! Oj, så mycket fint ni har fyndat..vore kul å se lite bilder!

    Har man roligt rinner tiden iväg! Det stämmer verkligen precis som när man gluttar in hos alla bloggisar, helt plötsligt har hela dagen gått åt:P

    Många goa kramar Elin

    SvaraRadera
  18. Så mysigt du har haft det.
    Fina bilder.
    Hanna

    SvaraRadera
  19. Vad kul att åka på en massa loppisar,avis. ;)Ha en skön helg. Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  20. Attans att ni missade Moheda loppis men det brukar vara öppet söndagar. Kolla in deras hem sida om du inte gjort det. Värt ett besök!! http://www.ostregard.se Kram Bittan

    SvaraRadera