måndag 28 september 2009

Biobesök och utmaning

lånad bild


Igår var vi och såg "Flickan som lekte med elden". Jag har läst alla böckerna och sett den förra filmen så det var ett måste...Jag hade nog för höga förväntningar eftersom den första filmen var makalöst bra. Det var inte denna men den är ändå sevärd. Så passar det så bra att gå på bio nu när vi har fått riktig höst här i Skåne. Det blåser och regnar. Lådan med vinterkläder har åkt ner från vinden och innehållet ska bytas ut mot sommarkläderna.



Nettan har utmanat mig eller egentligen dig som läser vad jag skriver...Beskriv min blogg med ett ord.... Jag har varit inne på bloggar som har fått denna utmaning tidigare och det är verkligen inte lätt. Man är ju ingen ordekvilibrist som Povel Ramel eller Lennart Hellsing. Okej, okej jag vet. Nu svängde jag mig med ett ord som jag knappt vet vad det betyder. Kan man översätta det med ordkonstnär? Fast jag har inga krav på fyndighet. Det går bra med de vanliga...adjektiven...eller rentav superlativ...eller vad det nu heter. Det är inte lätt med den svenska grammatiken. Inspirerande, tråkig, trevlig, ful eller något sådant?


Jag har inte ägnat mig så mycket åt inredning den senaste tiden. I går var jag på en liten loppisrunda som var dötrist. Jag hittade ingenting. Som tur var för när jag kom hem upptäckte jag att jag åkt iväg med en plånbok med bara några guldtior, ett par enkronor och två femtiöringar i!

Nu vill Hilma gå ut. Ser hon inte att det regnar?

Ha det bra!

Åsa

Upps! in igen! Jag glömde att dela ut utmaningen men jag gör så här: Den som vill ha den får ta den. Blir det bra?

12 kommentarer:

  1. Hej!
    Din blogg kan beskrivas med ett ord UNDERBAR!
    Den är jättemysig och inspirerar mig en hel massa!

    SvaraRadera
  2. Jag har med sett Flickan som lekte med elden och tycker den är bra, men jag håller med om att Män som hatar kvinnor är bättre... Nu ser jag fram emot sista filmen som kommer i november..

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  3. Du ska få ett ord på engelska av mig HANDYWOMEN, vet inte ens om det är ett ord. Men det passar så bra hos dig också ( har skickat det till en bloggerska till) Tänker på dina betongskapelser mm, du är påhittig och händig, en bra kombination. Den filmen ska jag också se snart.
    Ha en fin dag Goa kramen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Hej där! Jag klarar inte av att göra formar själv, så det jag gjutit i betong är i färdiga formar. Hjärtformen finns på Panduro. Jag gjuter två halvor först och sen häller jag betong i formen igen och lägger de färdiga halvorna ovanpå så att de ska "bränna fast". Ibland går det jättebra, och ibland går det inte alls.... Hamnar de det minsta snett är det ju kört :) Jag brukar olja formen lite med matolja, speciellt när jag använt den ett tag. Den håller rätt så bra tycker jag. De har också snäckformar som jag använt. Påskägg av genomskinlig plast har jag också använt. Jag skär bort den platta delen undertill och tejpar runt skarven mellan halvorna. Sen häller jag i betongen i hålet jag tog upp. Kruxet är att få loss formen sen.... Ibland håller den, ibland får man ta till våld med krossat ägg som följd ¤%"#%"% Lycka till! Det där med flytspackel lät ju intressant. Vilken finbetong använder du? Jag har köpt min på Coop Bygg eftersom den är ljusare än vissa andra jag provat. Kram, Tina

    SvaraRadera
  5. Heeij.. tack.. men duu.. du har himla fin blogg iaf.. man behöver inte alltid ha bakgrund, men hos mej skulle de inte vara lika fint UTAN...

    Hoppas allt är bra me dej?
    Så du ahr varit å sett den filmen. jag har inte sett nån av dom.. ÄN!.. men läst alla 3 böckerna.. tyckt nästan att 2.an var bäst.. 1.a boken tog ju ett tag innan man var inne i den.. jag lyssnade på ljudbok.. å de tog som ett tag å komma sig in i hans sätt å läsa å alla människor hit å dit, men sen satt de namnen i skallen hela tiden.. t om då jag var hemma å INTE läst på ett tag.. så ploppade det upp..hehehe.

    Nepp, nu ska jag börja fixa inför jobbet..börjar 14..kram på dej. Helén.

    SvaraRadera
  6. Typ ALLA pratar om den boken eller filmen.Jag har inte varken läst eller sett något av hans böcker.Får nog ta mig i kragen.;)Ha en skön em.Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  7. Första filmen var bra men det är svårt när man läst böckerna...den andra har ju fått blandad kritik..LOPPISTIPS tänker jag på ihop med din blogg och så kommer ju Skåne upp på näthinnan så klart..värdefull för mig och vad jag längtar dit igen, kramen

    SvaraRadera
  8. Hei,Åsa. Jeg tenker på det samme som AnnaMaria;handywomen. Har også lest bøkene og sett den første filmen,men ikke rukket å se den andre.Klem

    SvaraRadera
  9. Jeg har lest bokene til Stig Larson men ikke sett filmene...er det ikke litt voldsomt å se alt han skriver om på film??
    Jeg er nok litt pysete av meg.
    Fortsatt god uke til deg!!
    Klem...Ellen

    SvaraRadera
  10. Håller verkligen med dig om filmen, men precis som du säger den var ju klart sevärd ändå, väntar på trean som nu skulle komma snart. Ha en fin kväll! Kram Petra

    SvaraRadera
  11. Nu har jag tittat in till dig flera gånger och det enda jag kan tänka är ett ord, ett ord, ett ord... Och så får jag panik för jag kan ju omöjligtvis hålla mig till ett ord. Men okej, två då? Snälla?! Två får det bli: Mysig och underhållande. Eller det blir ett till: hemmig. Alltså jag känner mig lite hemma här sörru.

    Kram och kram Lisa

    SvaraRadera
  12. Hej vännen! Nu finns min virkbeskrivning utlagd, hoppas du gillar den bättre:-)
    Jag har inte sett filmerna än men böckerna har jag slukat o tyckte dom var superbra! När sista filmen kommer ska jag se dom i rad.
    Den här utmaningen har jag sett här o var, jättesvårt att säga ett enda ord....
    Inspirerande får bli mitt ord till dej o din blogg!
    Kram Cilla

    SvaraRadera