fredag 7 augusti 2009

Inspirerande bok

Härom dagen var jag på ett ställe som heter Klinta Kryddor & Grönt. Det ligger söder om Höör. Är du i närheten så åk dit! Härlig trädgård, café och en liten butik med vill ha-saker. Jag köpte ett härligt äppledoftande ljus, kronan på bilden, ödlan och nyckelknippan, allt i rostbart material och det ska få stå ute och patinera till sig lite. Dom har även grönsaksförsäljning och plantskola. Kolla in hemsidan. Visst är det mysigt?

Boken fick jag med posten i går. Den är skriven av Ellen Dyrop och Hanna Kristinsdottir som har bloggen Charmerende gjenbruk. Det är en härlig bok som man genast blir pysselsugen av. Det är lite Kajsa Warg över den. "Man tager vad man haver." Alla små virkade dukar och silverfat som har fått åka med från loppisrundorna åker nu fram och får nya användningsområden. Av boken får man inspiration och den sätter igång den egna fantasin.

Jag hann inte läsa mer än ett par sidor förrän jag "gick igång." Jag rotade fram en nästan kastad klädhängare från kemtvätten, en hängare som min välekiperade son Jacob tagit hit. Han är den ende som kemtvättar. Nåväl, klädhängaren gjorde jag om till en hållare för hushållspapper. Enkelt men användbart. Ramen, som stått och varit fin för sig själv, prydde jag med några sidor ur en gammal bok, några kottar i fattigmanssilver och ett lavendelfyllt hjärta som min svåger Jan-Anders köpt till mig på Irland. Tack för det!

Det var allt för idag. Nu måste jag göra lite nytta...
Ha en skön dag i värmen!

13 kommentarer:

 1. Den där boken lät väldigt intressant. Den blev jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 2. Vist er de kreative, de 2 damer! Jeg er også nødt til at købe bogen en dag. Også herligt at føge deres blogge!

  De sager du købte er SÅÅÅ fine og dekorative, elsker nøglerne!

  Klem Helle

  SvaraRadera
 3. Hei Åsa. Denne boken må jeg snart få kjøpt meg. Hanna har også en blogg,den heter Sjarmerende gjenbruk. Hvis du trykker på NIB knappen hos meg finner du en oversikt over norske interiørbloggere. Ønsker deg en god helg.

  SvaraRadera
 4. Men så mycke fint du visar.
  kram
  ninni

  SvaraRadera
 5. Kul med såna böcker!
  Som väcker inspirationen och framför allt där man kan skapa av det som redan finns.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Vilka fina grejer du har köpt.Jag kan förstå dig där med att man "går igång" när man får fina ideer. Må så gött! Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 7. Hej
  Du jag hade missat en bokstav i länken tack för att du nämde det.
  Ha det gott o trevlig helg.
  ninni

  SvaraRadera
 8. Härligt närman får inspiration, får ju köpa den därboken känsn det som :-)
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 9. Så mycket fint du handlat! Boken ser spännande ut! Skulle behöva lite inspiration just nu. Denna dag skall dock ägnas åt sol och bad! Ha en trevlig helg i det vackra vädret! Just ja, du frågade om beskrivning till hyllan som sambon snickrade! Det var min egen beskrivning det, hur jag ville att den skulle se ut! Skissade bara upp en enkel bild.
  Kram Anki

  SvaraRadera
 10. Den boken låter ut jättespännande! Jag förstår om du gick igång! TACK för tipset om lammöronen och för titten hos mej!
  Ha en härlig helg!
  Lisa

  SvaraRadera
 11. Så hyggelig at du har fått boken, og at vi kan inspirere deg til mange nye prosjekter.
  Jeg ønsker deg en god uke.
  Klem...Ellen

  SvaraRadera
 12. Tror jeg må skaffe meg den boka, jeg også. Litt inspirasjon setter fart på fantasien. Det blir mange prosjekter etterhvert..

  Nordisk Landliv

  SvaraRadera
 13. Tack för tipset om butiken i Höör. Ska absolut titta in där när jag har vägarna förbi. Många roliga tips på din blogg.

  Kram, Anette

  shabbychickort.se

  SvaraRadera