onsdag 5 augusti 2009

Har du sett herr Kantarell?

Jag har då inte sett en skymt av honom. Vi for ut i skogen igår, svampexperten Lars och jag, för att plocka kantareller.Vi körde ganska långt innan vi hittade den rätta sortens skog. När vi gått ett par meter så kläckte Lars ur sig: här har varit vildsvin...
Jaha, så var det slut på den kantarellrundan. Gissa vem som satt i bilen en sekund senare? Vem vågar gå i skogen numera? Jag vet att vildsvin är skygga och bara går till anfall om dom har ungar. Men, hur vet man det då? Om det finns små bebisgrisar? Varför i hela friden har man planterat in vildsvin i skogarna? Jag hittade en länk som berättar lite om hur det började..

Vi stannade till på Skyrups golfklubb där vi fikade. Ett tips på fikaställen runt om i Sverige är golfklubbarnas restauranger. Det är inte klädkod spikskor och golfkeps där. Vem som helst får komma dit och äta, ta ett glas vin eller en kopp kaffe. Golfkrögarna är för det mesta egna företagare och vill så klart ha så många gäster som möjligt.
Vi betalade 65 kr för en jätteräkmacka och så mycket kaffe som vi orkade med. Gott kaffe till och med...
I stället för kantarellmacka blev det i alla fall var sin tallrik härliga blåbär, plockade med rosor på kinden och vildsvin i blick....

18 kommentarer:

 1. Vi var ute i skogen för ett par veckor sedan och letade kantareller och hittade ca 0,5 liter.. Där vi var såg vi oxå spår av vildsvin men dum som jag är så förträngde jag det och letade vidare efter kantareller.. Såg dock inge vildsvin, som tur är..
  Blåbär är inte heller fel..

  Ha nu en bra fortsatt onsdag..

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 2. Nämen fyy, nä vildsvin är ju definitivt inte att leka med, förstår om du inte ville fortsätta skogsvandringen;-) Må gott, kraam Sofia

  SvaraRadera
 3. Jag skulle inte heller ha varit kvar i den skogen,ALDRIG!Du fick ju iallafall lita blåbär. ;) Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 4. Blåbär är "ju" också gott.
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Villsvin høres litt skummelt ut! Blåbær med melk og sukker smaker godt.Klem fra Crinoline

  SvaraRadera
 6. Kantarellerna går att köpa på torget istället...vi har fullt av vildsvin i våra svampmarker och det är inte kul faktiskt...så vi har gett upp, kramen

  SvaraRadera
 7. Hihi... vildsvin i blick, du är allt bra rolig du. Huga, förstår att du tog din tillflykt till bilen. Här har det också börjat poppa upp skyltar där de varnar för vildsvin men jag tror att de är väldigt skygga... hoppas det i alla fall. Hoppas att solen skiner där du är!

  Kramar Anna-Lena ♥

  SvaraRadera
 8. Ja min man har träffat herr kantarell nämligen 25kg pusst.
  kram
  ninni

  SvaraRadera
 9. Hihi, du är allt rolig!
  Här har vi dom små vildarna inpå husknuten, men jag har bara sett "bebisar" en gång!
  Jag tror nog att du kan plocka svamparna utan att springa på nån!
  Fast blåbär är ju inga fel heller "ler"

  Kramelikram! Anki

  SvaraRadera
 10. Ja, jag hade då snabbt suttit i bilen med kan jag lova. Du har så rätt i att golfklubbarnas restauranger är bra. Vi brukar fika på sonens golfklubb och det är toppenbra.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Det låter inget vidare kul med vildsvin i skogen. Vi hade sådan otrevliga varelser på vår tomt i Leksand men då var vi inte där som tur var.
  Härligt att ni hittade blåbär i alla fall. De är så nyttiga och goda bär.
  Ha det gott!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 12. Jag brukar leta så ögonen blöder men hittar inga, på vägen tillbaka brukar jag möta folk med fulla kassar som plockat alla svampar som jag gått förbi..men hu för dom vilda svinen..
  Kram Bibban

  SvaraRadera
 13. Hej! Jag jagar saker på blocket. Har köpt två fåtöljer, en skänk och ett skrivbord. Lägger snart ut bilder på dem på min blogg. Nu blir det att sätta igång och måla:) Ha det bra Kram Tina

  SvaraRadera
 14. Det var godt at slutte dagen med at godt måltid i alle fald. Godt tips, det med golfklubbernes restauranter!

  God solrig dag, klem Helle

  SvaraRadera
 15. Mmmm blåbär o mjölk!!
  plockade oxå lite blåbär i går även några kantareller...

  Hoppas du får en bra kväll, kram Camilla

  SvaraRadera
 16. Ja, se där, se där! Svin är livsfarliga både som virus, som djur och som odjur!
  Här är det lite tidigt för kantarellerna. Om en vacka, fyra dagar, 18 timmar och 37 minuter kanske det börjar likna något.

  Kram Lisa
  Härlig bild det där!

  SvaraRadera
 17. Usch för vildsvin, dom gillar jag inte.
  Hade oxå satt mig i bilen precis som du hihi.
  Vilken tur att ni fann lite bär i alla fall.
  Kram på dig/Ingela.

  SvaraRadera
 18. Hej hej!
  Ha ha..jag hade nog reagerat precis som du. Är skiträdd för vildsvin. Pappa bor precis vid skyrup och har skog där..där finns det massor med grisar. Gillar inte att gå i hans skog! Blää..! :/ Men massor av kantareller har han.

  Om ni har vägarna uppåt mot bromölla trakterna. Så finns det en "skog" som kallas gualövsskogen. Där finns MASSOR med kantareller. Och jag rider där men har aldrig sett varken grisar eller tecken på att det skulle finnas. Har iof inte sett svamp heller men mött folk som har haft stora påsar fulla som har fått åka hem för att dom inte hade plats för mer! Tips helt enkelt! :)

  Du undrade vad jag textade med på mina canvas tavlor. Jag har en penna och en liten pytte pensel! Tänkte prova på att börja sälja brädor med text oxå men vi får se..! :)

  Trevlig helg!
  Kram Nea

  SvaraRadera