fredag 26 juni 2009

Fredriksdalsteatern

Bild lånad av Fredriksdalsteatern. Fotograf Mikael Bohlin

I går var vi, Lars och jag, våra 3 söner med respektive och barnbarnet Anton, 10, på Fredriksdalsteatern. Det var 9:e året i rad som vi var där. Först har vi alltid picknick i parken bland rosorna. Knytkalas. Alla tycker det är jättemysigt. Vi förser oss med regnkläder i massor men i år behövde vi inte använda dem. Det kom ett par droppar men sen blev det inte mer. På någon vänster har vi alltid lyckats ordna barnvakter, hundvakter och lyckats pricka in semestrar så att alla har kunnat vara med varje år. Årets föreställning innehåller många hysteriskt roliga inslag. Vi var överens om att det var den bästa föreställningen på länge! Eva Rydberg är ju alltid jätterolig och i år är Claes Malmberg med. Jag hoppas han kommer att vara det fler år. Han passar där och bidrar med mycket humor i föreställningen. (Han bor ju numera i Skåne så det kanske inte är helt omöjligt.) Snittåldern på publiken brukar vara rätt hög men jag gjorde en snabbkalkyl och i år var medelåldern betydligt lägre. Kul att fler yngre har hittat dit.

Har inte hunnit blogga på ett tag och jag inser att jag inte hinner komma ifatt och lämna kommentarer. Jag ska göra så gott jag kan. Det är ju så kul att läsa vad ni gör och skriver.

Idag har jag faktiskt fått gjort lite i trädgården, sådana där saker som har hängt över mig ett tag. Ibland får man pausa det ena för att hinna det andra:-)I morgon ska jag åka till loppiset i Löddeköpinge som Nettan tipsade om. Tack! Har lagt upp det i loppislistan.

Jag fått en award av Stil og Genbrug. Jätteroligt! Tack så mycket. Den skickar jag vidare till Nettan som tack för att hon håller loppislistan levande och så får Birgitta som har den härliga butiken Lovisa på landet en också.

Ha det bra i värmen!
Åsa

17 kommentarer:

 1. Grattis till din award!
  Ha en trevlig helg. Kram

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med teater i det fria...och ha en härlig loppisdag..har varit på åtskilliga idag..vet inte vad du menar med min rosbåge..hör av dig igen..kramen

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag ni har haft..
  Fler härliga dagar kommer nu framåt..
  Loppis vad kul hoppas du fyndar..

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 4. Låter trevligt med lite buskis. Det är bra för hälsan att få skratta lite mer än vanligt.
  Nu såg jag din fina spegel i ett tidigare inlägg.
  Grattis till din award. Den är du värd. Du är alltid så generös med dina kommentarer.
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 5. Hvor hyggeligt med familie-teatertur, jeg husker også Eva Rydberg fra mange optrædender i dansk tv og revy. Virkelig sjov! Man har ikke hørt om hende længe her i DK, godt hun still are going strong.

  Hav nu en god weekend og loppe-jagt!
  Knus Helle

  SvaraRadera
 6. Grattis till din award. Låter härligt med en dag i det fria. Roligt att föreställningen var roligt. Man får vänta tills de visar den på tv.
  Idag blir det loppis för min del också.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Mysigt med såna traditioner!
  Kan tänka mig att det var ett och annat gapskratt=))

  Grattis till din award!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 8. Grattis till din award.
  Vad kul att få gå på Fredrikdalsteatern. Brukar se den på TV, det är så många bra artister/skådespelare med jämt, och man blir så glad efter att ha sett revyn och ont i magmusklerna efter allt skrattande.
  Ha de gott i solen
  Kramiz Britt

  SvaraRadera
 9. Vilka fina loppisfynd du visade i ditt förra inlägg! Trevlig blogg, det är första gången jag kikar in! Kram

  SvaraRadera
 10. Det låter riktigt mysigt att få gå på Fredriksdalsteatern. Vi bruakr få se det på TV. Jag håller med dig det är helt omöjligt att kommentera i kapp. Jag läser alla och blir jätteglad men det är mycket tid ute nu. Förutom just nu då, när jag känner mig lite hängig.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 11. Vad roligt med teater i det fria och att alla kan vara med.Javisst är det svårt att få tiden att räcka till,man vill ju sååå mycket hela tiden. sköt om dig i värmen. Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 12. Tack för tipset!Då får man väl boka in en färd till Fredriksdalsteatern.
  Mycket kul har jag sett där i min dar....
  Nu hr jag fullt upp med Loppisen här hemma med ååå mycket möbler från Värmland o Skåne....suck
  hur ska det gå?

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 13. Grattis till din award! Så roligt att gå på teater! Här blev det faktiskt auktion idag i sommarvärmen, inomhus! Lite tokig är man väl.
  Kram Anki

  SvaraRadera
 14. Va kul att ni vart på buskis, jag har alltid velat gå på en, man får väl ta sig en tripp söderöver :)

  Och loppis, vad säger man!!! får aldrig nog, visa om du köpt nått fint sen gumman,är sååååå nyfiken.
  KRAMAR i drivor Anna

  SvaraRadera
 15. Älskar Eva Rydberg. Men saknar Nils Poppe, vilken man va?!

  Ha en skön ledig dag

  kramar @nette

  SvaraRadera
 16. Det låter som en kul föreställning, såg att Claes Malmberg fick lysande recensioner. Och du hade ju lite och jämföra med, det var en bra tradition och se den varje år. Ha det gott i värmen.
  Kram AnnaMaria

  SvaraRadera