onsdag 17 mars 2010

Vårkänslor

I går var jag ute i trädgården och fick då syn på en vintergäck.
När jag hänfört mig över den en stund upptäckte jag att jag att det fanns hur många som helst runt om mig. Vet inte om det var jag som hade tunnelseende just då eller om dom råkade poppa upp just i det ögonblicket... Lite längre bort hade snödropparna tagit sig upp. Nu väntar jag bara på scillorna. Hoppas dom har haft en bra vinter där nere och förökat sig så vi får ett härligt blått hav av dom.

Hade, också i går, ett trevligt besök av Kerstin, som jag inte har känt så värst länge. Hon hade tagit med sig en tidning från 1995 där hennes svärmors trädgård fanns med. Jättemärkligt, för just det reportaget minns jag mer än väl. Det var min inspirationskälla då för 15 år sedan. Trädgården ligger inte så långt från Lomma där jag bodde då och jag var jättesugen på att få komma dit och titta men jag vågade aldrig ringa. Nu får jag kanske tillfälle. Jag har inte sett det reportaget på flera år men jag blev lika inspirerad nu som då.

Hilma löper ju som bekant. I morse gick jag en runda i ett strövområde vi har här i närheten. För att undvika hanhundar valde jag att gå där inga andra går men plötsligt står det en sugen hanhund bakom mig. Jag vet vem han är och han är väldigt intresserad av Hilma i vanliga fall så nu blev det tio gånger värre. Jag hade fullt sjå att skydda Hilmas bakdel samtidigt som jag spanade efter ägaren. Äntligen kom han och jag förklarade läget och fick då till svar: "Ja men då får du väl gå hem med henne". Min första tanke var: Ja men koppla du din pilska hanhund för h-e gubb-j...men innan det kom ut besinnade mig som tur var och svarade "ja det är väl bäst. Vi vill väl inte ha valpar"...och så ett lite leende på det.  På hemvägen funderade jag över det här med löptikar. Det är kanske min skyldighet att hålla Hilma i trädgården så länge som hon löper men det är ju inte heller bra. Hon måste ju få sina rundor även de här veckorna?

Nu ska jag slänga mig i soffan med en god kopp kaffe och nya Vakre Hjem som jag har köpt idag. Mysstund alltså.

Ha det bra
Kram
Åsa




14 kommentarer:

 1. Har redan vårblommorna tittat fram hos dig. Här är fortfarande ca en halv meter snö över rabatter och gräsmatta. Snöade lite i morse men sedan blev det soligt och fint.
  Ha en fortsatt trevlig kväll.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 2. Åhh vad jag blir avis att det dyker upp snödroppar o annat hos er, här är enorma mängder snö o iskallt:( Fast jag myser också inne ikväll med nya Vakre hjem:)
  På tal om hunden tycker jag nog att gubbj* hade fel, han kan koppla sin hund!
  Klart att Hilma ska ha sina prommisar, oavsett!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. deilig når våren hopper frem rett foran oss,
  å så heldig du er da,håper du får besøke den hagen,
  mmm her er det båndtvang for hunder nå,
  syntes jo han burde passe på hann hunden sin.
  men best å ikke bli uvenner,
  klart din hund må få turen sin,
  ønsker deg en fin kveld,
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 4. Håber du mysar dig rigtigt meget, Åsa!
  Klem Helle

  SvaraRadera
 5. Det är lag på att ha hunden kopplad så du gjorde ju iaf inget fel.. Gunnskrälle..

  Härligt när allt ploppar upp nu på våren :-)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Du hade fullt sjå i parken kan jag förstå. ;)Vilket savr från göbben.Han kan väll lika gärna hålla sig hemma,så dä så. ;)Ha en skön dag. Kram Ulrika

  SvaraRadera
 7. ja du,gubbar......det behövs inga mer ord!!Och du ska definitivt ut och promenera med din vovve.Nästa gång....riv i åt honom.Hundar ska vara kopplad!!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 8. Näe det är ju han som ska ha sin hund kopplad, gubbskrutt....
  Ha en finfin dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 9. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

  SvaraRadera
 10. Nej, men så är det ju inte alls det. Hon måste ju få vara ute och gå. Hur skulle det vara om vi inte fick gå ut en gång i månaden. Knepigt eller hur.
  Dum gubbe det där.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 11. Vad härligt det låter med alla vårtecken som du beskriver.
  Du verkar ha fullt upp med Himla och visst får du väl vara ute och gå med henne.
  Ha en härlig helg i vårsolen!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 12. Heeij.. tack för dina ord. VIsst är de trist me såna resultat på röntgen, men jag ser de lite klarare nu.. känns som jag får bra stöd av kunniga människor åså, har ju aldrig varit me om C/D höfter förut. Men hon är symptomfri och de behöver inte bli mer än så heller om vi förebygger å håller henne slank å fin, tränad åså.

  Så roligt me den där trädgården, hoppas du kan komma dej dit å kika nu.

  Jaadu, inte lätt me löptikar, men visst ska vi ju kunna få gå våra rundor, likväl som hanarna får härja som galningar överallt, såklart. De får väl hålla pli på sina hanar me, de ska ju inte få härja lösa, heller..nee.

  Ha nu en fin helg..kram på dej, Helén.

  SvaraRadera
 13. Hej, första gången jag tittar in till dig, tror jag. Den där gubben var ju bara fööör du, jag har själv hund, en av varje, och har aldrig hört på maken. För en idiot.

  Grannens födohistoria här under var ju helt galen. ujujuj

  Ha det fint,
  Emma

  SvaraRadera