söndag 11 oktober 2009

Dagdrömmerier


Jag har alltid drömt och fanstiserat om inredning. Bygga om hit och dit. Vi byggde om och flyttade in i vårt hus 2006. Jag hade chansen att få allt precis som jag ville och därmed skulle det väl vara slut på dagdrömmeriet? Men icke! Knappt hade byggarna stängt dörren förrän jag var igång igen. Blir jag aldrig nöjd?

Så här går tankarna idag: I badrummet satte vi in ett hörnbadkar. Problemet är att det är alldeles för grunt och varmvattenberedaren klarar inte av att fylla karet med varmvatten. Man får ligga platt på botten för att täcka hela kroppen med halvljummet vatten. Nu drömmer jag om en ny varmvattenberedare och att sätta dit ett härligt djupt gammeldags badkar på lejonfötter. Men, hur fick vi in hörnbadkaret i badrummet och hur får vi ut det? Och hur får jag Lars med på noterna?

Jag hade också bestämt mig för en stor porslinsvask från Franke eller budgetalternativet Ikea. Förfärade röster i omgivningen varnade mig för det. Vasken skulle spricka, koppar och fat likaså. Jag lyssnade och det blev en trist plåtvask från Ikea. För ett par månader sedan satte syrran in en sådan porslinsvask som jag ville ha och den är jättefin! Lägga en gummiduk i botten på vasken för att skydda disken, den lösningen var det ingen som kom på när jag ville ha en.

En vägg i sovrummet skulle ha garderober. För att fylla utrymmet fick vi ta en ful variant från Ikea i grått med boklister. Jättefult! Dörrarna ska bort, fortare än kvickt! Eller åtminstone målas vita eller kläs med pärlspont eller nåt!

Jag är lite kinkig idag. Kan bero på att jag tvingades sitta och se på fotboll i går. För mig är det intressantare att se målarfärg torka! Vi hade gäster och jag städade och donade hela dagen för att hamna framför TV:n..Nåväl, sedan spelade vi kort och det är ju kul.

Vädret? Regnigt och grått. Nu ska jag slänga mig med en filt i soffan i sällskap av Camilla Läckberg.

Ha en bra fortsatt söndag!
Kram
Åsa



28 kommentarer:

  1. Porslinsvasken från ikea har jag i mitt kök.. och har haft i 4 år... lite repig men annars har jag inte varit snäll mot den.. vi valde oxå efter budjet och hållbarhet men nu vet jag att de funkar...
    ha en mysig läsning... jag skall gå på bia med min minsta son och se flickan som lekte med elden... kram N

    SvaraRadera
  2. Vet du,jag tror att när man är intresserad av inredning så tänker man så där.
    Göra om, skapa nytt.
    Sen ändras ju en smak och tycke med tiden=))

    Det där med badkar med tassar...
    Oja,det skulle jag vilja ha!

    Hoppas att du njuter av din bok.

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  3. Det badkaret på bilden är väldigt fint, sånt skulle jag också vilja ha. Och man kan väl ändra sig om inredning, även om det är ganska nytt. Här var också fotboll igår, men jag tittade på lilla Tv:n själv.
    Ha nu en fortsatt mysig söndag
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Ja det där badkaret finns som dröm hos mig med ..

    Ha en bra dag..

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Ramlade precis i på din blogg. Läste det där om porslinsvasken. Vi har en budgetvariant från Ikea :) tyckte det var att föredra ifall den skulle gå sönder. Men nu har vi haft denna budget i fem år och den ser fortfarande ny ut!
    Ha en trevlig söndag!

    SvaraRadera
  6. Åhh badkar med lejontassar och vask i porslin, det är ju så vackert :-). Tror nog du kan klura ut något sätt att få maken med på noterna :-)
    Kram Lisa

    SvaraRadera
  7. Vad skönt att höra att det är fler som aldrig blir riktigt nöjda. Jag fick ingen porslinsvask i köket för den skulle enligt maken gå sönder så lätt. Däremot lyckades jag övertala honom om att få marmorskiva och den har redan fått några små stötar men vad gör det om hundra år.
    Jag förstår dig att du hellre vill ha ett badkar med lejontassar och en ny varmvattenberedare, det låter mycket bättre än att ligga slimmad efter botten på badkaret, hihi.
    Lycka till med övertalningen!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  8. Äschan då! Jag är också lite kinkig idag. Men det beror mer på att Sverige förlorade. Och du, precis så där är jag också. Ganska många nya projekt som jag vill ska genomföras. Bums!!

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  9. Men du är rolig du ,nu fick jag mig ett gott skratt.
    Ja det stämmer man blir alldrig riktigt nöjd,jag drömmer också om ett badkar på tassar.
    kram o ha en trevlig kväll
    ninni

    SvaraRadera
  10. Badkar på tassar är även en dröm hos mig! Det på bilden ser underbart ut!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Visst är det vackert med badkar som har lejontassar.
    Vi håller på att bygger men vi vill så gärna skaffa ett stort badkar med massage.
    Vi får väl se,kram Agneta

    SvaraRadera
  12. Jag har en sådan där porslinsvask från Ikea o hade en i förra boendet oxå..inga problem med dem. Är sjukt fina och praktiska med 2 stora hoar. "intressantare att se målarfärg torka" hahaha..ja är man inte intresserad så är det klart döden att behöva sitta fast där med gäster..förstår dig. Det där med att välja rätt när man flyttat till nytt är skitsvårt, vi är nyinflyttade i vårat hem o det är saker redan nu som jag ångrar :(
    Hoppas du får en bra vecka iaf..

    SvaraRadera
  13. Oj vad du hunnit med mycket under tiden jag varit borta från bloggvärlden.
    Såg att jag vunnit din utlottning i september, men det är kanske för sent att komma nu.

    Kram Sanna

    SvaraRadera
  14. Så fint!!Ett sådant badkar drömmer även jag om!!!

    Trevlig vecka önskar Millan

    SvaraRadera
  15. Jag känner igen mig själv, man blir nog aldrig riktigt nöjd, men så är det ju så kul och förnya sig.
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  16. Men så härligt badkar!!!! Det skulle sitta fint!
    Ha en bra dag kram Agnetha

    SvaraRadera
  17. Just för att kök o badrum är så dyrt att piffa till är det ju synd om man inte känner att det blev rätt. Vad gäller porslinsvask var det exakt lika för mej! Idag vet jag att jag aldrig mer ska lyssna till andras råd vad gäller hur jag ska ha det hemma! (såvida jag inte ber om råd alltså;-) O ett tassbadkar tänker jag ha inom ett par år.
    O visst är det ganska skönt att vara lite kinkig ibland;-)
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  18. Hej! Jamen visst är det kul att göra om, man nöjer sig aldrig :P Alltid nåt som ska ändras :D Galet fint badkar, vill oxå ha ett sånt :)

    Kram!

    http://www.shabbychicliv.blogspot.com/

    SvaraRadera
  19. Åh jag förstår dig allt för väl!!

    SvaraRadera
  20. Var glad att du har ett badkar du,;Jag har inget alls men vill snart MYCKET snart ha ett badkar insatt.Tänk att få ligga där en fredag med ett glas rött och lite tända ljus. :)Inte dumt dä. Ha en bra start på veckan. Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  21. Drömma bör man! Jag kan också gå på nitlotten ibland att välja funktion före form. Drömmer också om en stor vit porslinsvask så jag får väl tacka för tipset om gummimattan. Men vårt problem är snarare vad vi ska göra av all droppande disk. Det är ju trots allt väldigt praktiskt med en diskbänk i plåt. Men, det går ju kanske att byta ut träskivan mot en i sten så har man löst det problemet. Kan inte bubbelbadkaret gå sönder... då kanske du kan få in ett badkar på tassar i stället. Lycka till!

    Kramar Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  22. Hihi, låter ungefär som jag! Man blir aldrig nöjd!
    Åh ett sånt badkar skulle jag oxå vilja ha, men dörrhålet är så smalt så det skulle aldrig gå in...det är knappt jag kommer igenom och jag är inte stor, haha...Så det blir väl till att dras med det gamla karet!
    Å porslinsvask, det pratade vi om idag dottern och jag...stort vill ha!!

    Kramis Anki

    SvaraRadera
  23. Heeij.. hahahaha.. jag skrattar då så mycket av dina roliga ord om badkaret.. stackare, nog vill man väl kunna välja om man vill sitta i ett sånt kar å ha varmvatten ända upp..
    jag lider me dej..hehehe. Trist att inte beredaren klarar mer.

    Hoppas du en dag får de du önskar, men jag är nog likadan..alltid finns det nåt bättre längre bort å just den saken ahr man ju INTE själv..hm.

    Är nog inte så långt bort vad gäller bloggen.. ska bara ta de liiite till lugnt.
    ha de så bra nu å stor kram på dej. Helén.

    SvaraRadera
  24. Hei Åsa
    Herlige bilder fra fantastiske badeinredninger.....noe å ønske seg.God helg.
    Klem....Ellen

    SvaraRadera
  25. jag vill se en bild på din moss och ängel.......
    moss kuddar är jätte lätt att göra....om man har höns nät...
    ha en skön helg kramis nettan

    SvaraRadera
  26. Vilket underbart badkar - ett sånt vill jag ha - i vår pyttelila toalett :-(

    Har inte installerat porslinshon från Ikea ännu - vilket bra tips.

    Ja visst skall man vara så förbaskat praktisk ibland!!!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  27. Halloj!
    Våra fönster är Elitfönster. Så då kommer spröjsarna därifrån också. Vet att endel tycker att man inte ska ha lösa spröjsar och att det inte är lika fint som fasta. Och så är det ju naturligtvis. Men för mig var det viktigt med ljudisoleringen utåt eftersom vi har järnvägen en bit bakom huset. Plus att jag är en praktiker av stora mått. Jag kan ju vilja ändra spröjsarnas utseende och nu kan jag ju det.;)

    Ha en kanonlördag!

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  28. Hei,Åsa.Borrelås vet jeg ikke hva heter på svensk,men det heter velcro på engelsk.Den delen som er limt på listen har en litt stiv/hard overflate,den som er sydd på gardinen har en mykere overflate. Har kjøpt dem i butikk som selger gardinstoff ol.Kirch har opphengssystemer for lift,men de er relativt dyre.Ønsker meg også badekar med løveføtter.God helg.Klem

    SvaraRadera