lördag 27 mars 2010

Sommartid och Farsan-recension


På söndag är det dags att ställa fram klockan och visst känns det hårt att behöva gå upp en timme tidigare, men syftet med sommartid är att kunna utnyttja de ljusa timmarna bättre så att vi ska få en timme extra solljus på kvällen. Förr om åren var det evigt dividerande. Ska man dra fram eller bak? Det finns en bra regel: Ta fram trädgårdsmöblerna=dra fram klockan. Ta tillbaka trädgårdsmöblerna=dra tillbaka klockan. Lätt att komma ihåg.

Farsan var en riktigt knasig film med en pinsamt mesig man som tror att hans fru vill att han ska bli mer macho och en hundägare som bygger en sorts konstig ställning till sin sjuka hund. Farsan själv är en söt go gubbe men det räcker ju inte. Mitt biosällskap somnade efter halva filmen!

Kudden på bilden har jag precis varit inne och beställt på H&M. Jag tycker att den ser lite fin ut.....99 kr är ett överkomligt pris men det går inte att bara beställa en. Då kommer man inte upp i minimisumman. Det fick bli två.

I går hade vi ett underbart vårväder men i dag är det grått och regnigt. Jag hade ju tänkt att fortsätta kratta ihop löv i trädgården men det ska jag inte, av legala skäl, så nu blir det soffan och en bok!

Ha en skön helg!
Kram
Åsa

PS Glöm inte Earth Hour i kväll klockan 20.30-21.30! DS

torsdag 25 mars 2010

Nu är det vår!

Idag vill man inte göra annat än att sitta i solen och mysa. Här i Skåne har vi årets första riktiga fantastiskt härliga vårdag, så varmt så man kan sitta på verandan utan vare sig jacka eller tröja och ändå känna sig lite, lite varm.

Det blir kalas för Anton i kväll. Han fyller 11 år, vårt äldsta barnbarn. I förra veckan bytte jag blöjor och rapade honom efter vällingen....Naturligtvis inte, men det känns nästan så. Tiden springer iväg, fortare och fortare. Tänkte köpa en MFF-tröja till honom men dom var slut! Nu får vi tänka ut en plan B....Det är bara fotboll som gäller för honom så det blir inte lätt. Varför har vi inte fixat detta tidigare? Typiskt oss..

Inredningsmässigt händer det inte ett dugg just nu men i morgon ska jag försöka komma ut i trädgården, kratta bort löv från singeln och göra lite fint. Ett biobesök är också inplanerat till i morgon. Vi ska se Josef Fares "Farsan".

Det ser ut att bli en  trevlig fredag och jag hoppas att ni alla får det också!
Kram
Åsa

söndag 21 mars 2010

Söndagsbetraktelse


Söndag. Sista helgdagen för denna gång. Det är lite deprimerande, det är det, men det kommer ju fler helger..
Vi hade en lyckad "tjejkväll" i fredags..Vi var fem stycken och då har jag naturligtvis räknat in Hilma, vår hund. Hon var med såklart.  Efter goda räkmackor, vin och djupa samtal blev det dags för "kom-nu-tjejer-så-dansar-vi" (min son Jacobs definition av tjejer på fest)

Idag ska vi besöka barnbarnen i Bjärred. William, 3, ska baka en kaka. Den blir säkert god fast jag tror att mamma har ett finger med i skålen...

Annars ser det ut att bli en lugn dag. Solen tittade fram ett tag men försvann snabbt. Vi får hoppas på en bra kommande vecka.
Ha det bra
Kram
Åsa

onsdag 17 mars 2010

Vårkänslor

I går var jag ute i trädgården och fick då syn på en vintergäck.
När jag hänfört mig över den en stund upptäckte jag att jag att det fanns hur många som helst runt om mig. Vet inte om det var jag som hade tunnelseende just då eller om dom råkade poppa upp just i det ögonblicket... Lite längre bort hade snödropparna tagit sig upp. Nu väntar jag bara på scillorna. Hoppas dom har haft en bra vinter där nere och förökat sig så vi får ett härligt blått hav av dom.

Hade, också i går, ett trevligt besök av Kerstin, som jag inte har känt så värst länge. Hon hade tagit med sig en tidning från 1995 där hennes svärmors trädgård fanns med. Jättemärkligt, för just det reportaget minns jag mer än väl. Det var min inspirationskälla då för 15 år sedan. Trädgården ligger inte så långt från Lomma där jag bodde då och jag var jättesugen på att få komma dit och titta men jag vågade aldrig ringa. Nu får jag kanske tillfälle. Jag har inte sett det reportaget på flera år men jag blev lika inspirerad nu som då.

Hilma löper ju som bekant. I morse gick jag en runda i ett strövområde vi har här i närheten. För att undvika hanhundar valde jag att gå där inga andra går men plötsligt står det en sugen hanhund bakom mig. Jag vet vem han är och han är väldigt intresserad av Hilma i vanliga fall så nu blev det tio gånger värre. Jag hade fullt sjå att skydda Hilmas bakdel samtidigt som jag spanade efter ägaren. Äntligen kom han och jag förklarade läget och fick då till svar: "Ja men då får du väl gå hem med henne". Min första tanke var: Ja men koppla du din pilska hanhund för h-e gubb-j...men innan det kom ut besinnade mig som tur var och svarade "ja det är väl bäst. Vi vill väl inte ha valpar"...och så ett lite leende på det.  På hemvägen funderade jag över det här med löptikar. Det är kanske min skyldighet att hålla Hilma i trädgården så länge som hon löper men det är ju inte heller bra. Hon måste ju få sina rundor även de här veckorna?

Nu ska jag slänga mig i soffan med en god kopp kaffe och nya Vakre Hjem som jag har köpt idag. Mysstund alltså.

Ha det bra
Kram
Åsa




fredag 12 mars 2010

En fin ängel


Den här söta kyrkängeln kommer från Lovisa på Landet. Ängeln hänger i vårt fönster och är så fin! Den finns  i Lovisas webshop, på änglasidan.  Det finns fler modeller av dessa kyrkänglar. Funderar på en till..

I går blev jag bjuden på middag hos min systerdotter Jessica. Jag fick ett sms precis när jag, med näsan i kylskåpet, försökte komma på något att stoppa i min kurrande mage. Jag slängde mig i bilen, satte mig vid dukat  bord och gud vad jag åt! Vardagslyx!

Det finns en del cykelhandlare i vår familj och jag blev nästan övertalad att köpa en cykel med en liten hjälpmotor som man kan ta till i uppförsbackarna. Jag har inte cyklat på flera år och frågan är: kan jag överhuvud taget cykla längre eller får Lars springa bredvid och hålla i pakethållaren? Kan jag få sådana där extra stödhjul? "Du kan ju cykla med Hilma (vår hund). Tänk så bra motion hon får. Hon har ju faktiskt börjat lägga på sig lite". Sa cykehandlaren. Ja! tänkte jag först. Eller....nä. Jag tror inte Hilma och jag  funkar så bra ihop med en cykel. Får hon syn på en kanin eller katt så hamnar jag som en kvarglömd vante i asfalten. Nej, det får vara!

I tisdags hade vi besök av en frilansande journalist och en fotograf. Dom gick runt här och tog bilder. Kan dom "sälja in" bilderna så hamnar vi kanske i någon tidning så småningom. Lite roligt, eller hur?

Ha en trevlig  helg och tack för att du tittar in hos mig!
Kram
Åsa

söndag 7 mars 2010

Vinnare


Jag hade planer på att åka in till Skånemässan men Lars var inte särskilt sugen så jag ringde runt till syrrorna och några kompisar men ingen var  intresserad. Att åka själv kändes inte kul. Det blev alltså inget av det. Nog för att jag skulle kunnat asa (skånska för släpa)  med Lars men jag vet av erfarenhet att det inte är någon bra idé. Jag går 10 meter framför honom och han går därbak någonstans och pillar på sin mobil...Det är bättre för husfridens skull att låta honom slippa:-)

Har kollat på Vasaloppet. Hur orkar dom? Den första tjejen som kom i mål blev så klart intervjuad och jag förundrades över hur fräsch hon såg ut. Ingen rinnande mascara, perfekta läppar. Hade hon rusat in i damrummet innan intervjun eller ser hon alltid sån ut? Jag borde kanske masa mig upp från min halvliggande ställning i soffan och åtminstone ta en promenad...Kanske börja träna lite. Vi får se..

Hilma har börjat löpa. Kruxet är att vi har mopsen Ruben som "dagbarn". Jag har inte riktig koll på hans status som Don Juan. En valp på 7 månader kan väl inte åstadkomma så mycket eller kan han det? Bäst att ringa matte och meddela läget. Valpar står inte på agendan just nu.

Det är hög tid att kora en vinnare i min stående tävling. Slumpen får som vanligt avgöra. Jag drar vinnaren bland följarna och det blev Älskade Pion som får en gästhandduk med personligt monogram den här gången! Grattis!

Spegeln och borstarna på bilden hittade jag på ett loppis. Tillsammans med den välfriserade damen på det gamla fotot blev det ett fint stilleben, eller hur? Lite sepia för stämningens skull.

Solen skiner och jag tror faktiskt att jag ska ta mig ut!
Ha det bra
Åsa




fredag 5 mars 2010

Vår på gång!


Härligt! Nu har våren kommit till Skåne. Det stod så i tidningen i alla fall och visst känns det lite vårligt. Kom på mig själv med att tänka på gräsmattan idag. I år ska jag få tummarna loss och toppdressa den för det behövs!

Den fina tavlan med fasanerna hittade jag på loppis för en tid sedan. Jag tycker jättemycket om den. Egentligen har vi inte mycket tavlor, bara vita väggar att rensa ögonen på, men den här är fin och får hänga där den hänger.

Så vill jag önska alla en riktigt härlig helg och jag hoppas att våren är på g även hos er.

Kram
Åsa
Posted by Picasa