torsdag 24 december 2009

Julafton

För första gången på jag vet inte hur länge har vi en vit jul här i Skåne! Nu bär det iväg till svärmor i Halland för julfirande. Undrar om där är lika mycket snö?

En God Jul önskas er alla från Åsa, Lars & Hilma.

söndag 13 december 2009

Luciadagen


Vilket underbart väder vi har! Strålande sol och gnistrande kallt. Jag har fått undan några måsten och har bara ca femtio måsten kvar...

Tänk när den dagen kommer då huset är tipptopp. Alla skåp och lådor är sorterade, tvättkorgarna är tomma och lakanen ligger manglade och fina i det gamla linneskåpet. Jag har till och med veckat banden på örngotten...Bilen är skinande blank och dammsugad. Ljuslågorna glittrar i fattigmanssilvret. Får väl börja med att köpa ett fint gammalt linneskåp...

Jag var uppe i morse och lussade för Lars. Ljus och luciaskjorta och hela köret. Han blev glad, sa han i alla fall. Vad skulle han annars säga?

Dom fina kottarna i fattigmanssilver har jag köpt hos Lovisa på Landet. Dom finns i webshopen och kostar 39 kr styck.

Ha en skön fortsatt söndag

Åsa

PS Just nu faller likadana snöflingor ute som på bloggen. DS




onsdag 9 december 2009

Hilma & mopsen Ruben




Det går jättebra med Ruben. Hilma har fått ett barn på halsen. Eller på tassen... Just nu sover Ruben middag så Hilma och jag passar på att pusta ut...

Ha det bra

Åsa

söndag 6 december 2009

Kransbindningskurs

Har varit på kransbindningskurs hos Lovisa på Landet. Det var Anna med den fina butiken Anna & Heawen i Saxtorp som höll i kursen. Anna har jobbat som florist och är otroligt kreativ. Hon har massor med idéer och vi hade hur roligt som helst! Vi fick ihop tre kransar var men jag har bara lyckats ta foto på två av mina. Den tredje ska hänga i taket och jag har inte lyckats hitta något ställe där det är fotovänligt och där det dessutom finns en krok ..Det är i alla fall en rund krans som hänger i lakansremsor. Rosen på den nedre kransen kräver lite träning men jag är rätt nöjd i alla fall.

Klockan är för mycket nu. Måste gå och sova! Sonen Linus kommer klockan 7 med deras nya mopsvalp som är 16 veckor och heter Ruben. Jag ska vara dagmamma till Ruben i morgon. Jippi! Han är så söt.
Godnatt
Åsa

lördag 5 december 2009

Min fars kyrkobygge

Sådana här kyrkor gjorde Far till oss barn. Den är ca 50 cm hög, har belysning och en liten speldosa som spelar Stilla Natt. Om jag inte minns fel så gjorde han dem efter ett mönster som han beställde från Allers. Far satt alltid nere i källaren och pysslade med lövsågning och sådant. Hade jag förstått bättre på den tiden så skulle jag passat på att lära mig lite finsnickeri men då tyckte jag bara att det verkade jobbigt och tråkigt. Jag är jätteglad för min kyrka men tidens tand plus barn och barnbarns händer har satt spår i den. Den behöver renoveras. Undrar om man får göra ROT-avdrag för kyrkorenoveringar?

Jag har ju berättat att jag pillat ihop en webshop till Birgitta som har Lovisa på Landet. Nu har dom första beställningarna kommit in och gud vad glada vi är för det! Stolta som tuppar! Jag har lagt in en länk till shopen i vänsterspalten.

Nu står Lars i köket och svänger ihop en marängsuisse eller hur man nu stavar det...I morgon ska jag på kransbindarkurs hos Lovisa på Landet. Ska bli spännande.

Ha en bra fortsatt helg
Åsa


tisdag 1 december 2009

Dragning och önskelista






Det är hög tid för dragning i min månadstävling. Jag har bestämt mig för att ändra reglerna. Hädanefter tänker jag dra vinnaren bland de som ansluter sig som följare med Google friend connect. Listan finns i högerspalten. Anledningen till bytet är att många som anmält sig som tävlare inte har min tävlingsbild kvar eller så finns den någonstans långt ner i arkivet där jag inte hittar den plus att nu kan även de som inte har en blogg vara med och tävla.

November månads vinnare av en gästhandduk med personligt monogram blev Lykkeliten. Grattis! Jag har mailat dig och fungerar inte det så hör av dig....
När jag tar bilder till Lovisa på Landets nya webshop så är det en njutning att få vända och vrida och beundra allt det fina hon har. Jag har många favoriter men änglarna, julboken och gömman för fjärrkontrollen är sådant som jag önskar att jag hittar i mina paket på julafton...Jag ska be Lars korrekturläsa det här inlägget;-)

Ha en bra natt!

Åsa